پرسش و پاسخ

سوالات در مورد مزاج ها و تشخیص مزاج هر فرد

1خصوصیات مزاج دموی کدامند؟
دموی ها فقط در فصول گرم سال(تابستان) حرارت بدنشان بالاست ولی در پائیز و زمستان به لباس های گرم احتیاج پیدا می کنند. دم، مزاج گرم و تر شاید شما هم افراد زیادی را بشناسید که بسیار خوش مشرب و بذله گویند. این افراد دموی مزاج هستند، افرادی با روابط عمومی بالا طوری که خیلی زود با اطرافیان ارتباط برقرار می کنند و در جمع به شوخی و بذله گویی می پردازند و به اصطلاح این افراد را به عنوان «خونگرم» می شناسیم. دموی مزاج ها به طور معمول آرام هستند و دیر عصبانی می شوند. اما زمانی هم که عصبانی شوند ناراحتیشان شدید است و به سختی آرام می شوند، به هنگام عصبانیت به اصطلاح خون جلوی چشمشان را می گیرد.
2خصوصیات مزاج صفراوی کدامند؟
صفراوی ها در تمام فصول سال , خصوصا در تابستان (زیرا مزاج تابستان گرم و خشک است ) حرارت بدنشان بالاست انقدر که در هیچ فصلی نیاز به پوشانیدن بدن خود ندارند. صفراوی مزاج ها رفتارهای تند و تیزی دارند و در تمام اعمال و رفتار سرعت عمل بالایی نشان می دهند. این افراد حتی در سخن گفتن هم سرعت بالایی دارند و پیوسته صحبت می کنند. از دیگر ویژگی های روحی، روانی افراد صفراوی مزاج این است که زود تصمیم می گیرند و خیلی زود تصمیم خود را به اجرا در می آورند. گاهی افزایش صفرا باعث می شود که فرد حرکتی انجام دهد یعنی به محض افزایش صفرا تکانشی دارد و سپس آرام می گیرد.در این افراد عصبانیت آنی بسیار مشاهده می شود.
3خصوصیات مزاج سوداوی کدامند؟
سوداوی ها هم مثل دموی ها فقط در فصول سرد سال یعنی پائیز و زمستان به لباس گرم احتایج دارند و در سایر فصول بر خلاف بلغمی ها خیلی احساس سردی نداشته و حالت عادی دارند. سودا، سرد و خشک این افراد دقیق و حساسند و به جزئیات بسیار توجه می کنند که این موضوع برای انجام کارهایی که نیاز به دقت و توجه زیاد دارد، مناسب است. اما اگر غلبه سودا زیاد شود باعث بدبینی و وسواس می شود و باید دقت کرد که این مزاج از حالت اعتدال خارج نشود. در فصل سرد ممکن است مشکلات این افراد بیشتر شود .
4خصوصیات مزاج بلغمی کدامند؟
بلغمی ها افرادی هستند که در تمام فصول سال خصوصا در زمستان احتیاج مبرم به پوشیدن لباس گرم دارند (زیرا مزاج زمستان سرد و تر است )
5استعداد بروز بیماری در چهار مزاج
مزاج بلغم: آرتروز،آرتریت، رماتیسم تا MS، اینها استعداد بلغمی هاست. اگزما دراینها حداقل است. مزاج سودا: سوداوی ها درپوست ، استعداد اگزامایشان بالا است . استعداد بیماری های افسردگی خاص، افسردگیهایی که باخودشانحرف می زنند، دفاع می کنندباخودشان ، استعداد وسواس شدن فوق العاده بالاست ولی استعدادفشارخون دراینها هست ولی کمترازدیگران. کلسترول وتری گلیسرید بازهمینطورکمتر. کلسترول ندارند یا کم دارند.استعداد تری گلیسریدشان بالاست ولی نسبت به دموی ها استعداد تری گلیسرید اینها پایین است. استعداد بیخوابی، درمغز، استعداد وزوز گوش ، بیخوابی دراینها بالاست.


علایم غلبه مزاج ها کدامند؟

1علایم غلبه دم؟
بلغمي بدن عليه خودش انقلاب مي كند و رماتيسم مفصلي مي آورد .مثل كشك و آب يا سفيده تخم مرغ است ومربوط به سيستم لنفاوي يا سيستم ايمني يا است.از جنس آب وسرد و تر است و كساني كه سردي زياد بخورند (ماست ترشي)بلغم فعال مي شود. وزير چشم پف كرده - مزه دهانشان ترش مي شود - پوست شل و ول و سفيد و آبكي مي شود - پوست مقطعي سفيد مي شود (برص) و موها زود سفيد مي شود و مو - لك قهوه اي در سفيدي چشم و سردي دست وپا و پا درد و زانو درد - لرزش دست و پا (پاركينسون) دير هضم شدن غذا - درد معده - تنگي نفس موقع خوردن غذا - قلنج مي كنند و دوست دارند ماساژ بدهند و درد كمر و بين شانه ها و گرفتگي ماهيچه پشت گردن - كسل و خواب آلود - جاري شدن آب از دهان در خواب - دچار تپش قلب وقتي از خواب بيدار مي شود - رقيق بودن آب بيني - ترشح بيني - سرفه زياد - فراموشي - دفع ادرار زياد همراه با فشار ضعف مثانه . علت: غذاهاي لبنيات و ترشي و سركه بلغم را زياد مي كند. غذاي مضر براي بلغمي مزاج ها: لبنيات - ترشي - ليته - شور - سيب زميني - عدس - قارچ - گوشت گاو و گوساله - گوشت سفيد(براي رماتيسمي ها بد بوده و درد را زياد مي كند)- چاي - قهوه - نسكافه - ميوه ترش و كال - نارنگي - كيوي - گرمك(سرد است) - خيار پوست كنده - ليمو شيرين - سوپ جو با زنجبيل درمان: گوشت (شتر - گوسفند - كبوتر - سار - گنجشك) - ادويه جات (هل - دارچين - زنجبيل - زيره - زعفران - زنيا - سرنجان - خولنجان - سير- موسير - خردل) - سبزيجات(كرفس - نعناع - ريحان - جعفري - ترخون - مرزه) - كلم - مارچوبه - هويج - كدوحلوايي - ليمو ترش - گندم - نخود - گردو هندي - قدومه شيرازي
2علایم غلبه صفرا؟
كساني كه صفرا زياد توليد مي كنند - سر درد - شقيقه نبض ميزند -زردي سفيدي چشم - سياهي رفتن چشم - سرگيجه - طعم دهانشان تلخ شده ترش كردن گلو وقتي صفرا داخل معده بيايد -تشنگي- سوزش جگر زير دنده راست آنها خيلي گرم است و حداقل دو درجه تب دارند و لبهاي آنها دچارخشكي بوده پوست سرشان ترك خورده و مي سوزد و بعنوان شوره و حتي ريشه مژه و دور پلك سوخته و پوسته پوسته مي شود - پوست زبر - رنگ ادرار زرد تيره -ابرو ميريزد - علاقه زياد به آب يخ و يخ - تند خو بهانه گير -موها تكه تكه ميريزد. - ديدن خواب هولناك افتادن از بلندي جنگ و ستيز علت: غذاهاي چرب و شيرين صفرا را زياد مي كند. غذاي مضر براي صفرا مزاج ها: پرخوري - بعد از غذاي مختصر دوباره غذا خوردن - آش رشته - ماكاروني سير (مطلقا نخوريد مزاج كبد گرم و تر است و سير تبديل به آتش شده و بيمار حالش بد مي شود)-شيريني درمان: انار و شاتوت بهترين دارو است - زرشك - تمشك - زردآلو - هلو - خيار كاهو - هويج - روغن زيتون - كنجد - سيب - گلابي - سوپ جو - كدو خورشتي - خوراك قارچ - كدو حلوايي - اسفناج - گشنيز - نخود فرنگي - عدس - ماش - جو دو سر - ليمو عماني
3علایم غلبه سودا؟
سوداوي سودا سرد و خشك از جنس خاك و رسوب خون است و PH=6 است و در طحال توليد مي شود و طحال را فعال مي كند. PH خون بايد بالاي 7 باشد و اگر به 7 برسد به حالت اغماء و غش مي رود) اگر سودا زياد شود طعم دهان شور مي شود - بوي عفونت دهان و كابوس مي بيند و دچار افسردگي و خستگي - خود خوري - فكر زياد بدون آنكه بداند - لاغري - بي نشاطي - يبوست شديد هفته اي يك بار- مدفوع قيري و سياه - سوزش هنگام دفع ادرار - ادرار تيره خاكستري مي شود - حالت تهوع- حس تاريكي چشم و شب كوري - تيرگي رنگ پوست و صورت - سوزش معده- خارش زياد بدن وترك خوردن پوست - قلنج معده علت غذا هاي مانده و بيات و شور و نمك سود سودا را زياد مي كند غذاي مضر براي سوداوي مزاج ها عدس - نوشابه با غذا - ماهي دودي - غذاي مانده و بيات - نمك سود - خيار شور - گوشت پير (رنگ قرمز تيره) - پنير نبايد بخورند درمان خوردن غذاي گرم و تر - ملين - سوپ جو (با پاچه گوسفند - كمي زنجبيل زعفران) بعد از سلامتي عسل و قدومه شيرازي مرتب استفاده كنيد - توت با آب گرم طهارت كند- -انجير - خرما - كشمش - هل - دارچين - زيره زعفران
4علایم غلبه بلغم؟
دموي از جنس هوا و گرم وتر است وبراي رساندن غذا واكسيژن به سلولها است.و اگر زياد شود مزه دهان شيرين مي شود- سر سنگين شده - - چرت زدن كم حواس -كش آمدن آب دهان - زبان قرمز مي شود مثل آنكه رب انار يا زرشك خورده باشد و بدن دچار خارش و دمل و جوش ريز بيشتر در گردن بين كتف شده از لثه خون مي آيد و مضطرب ميشود. علت : پرخوري وخوردن بيش از حد خون را زياد مي كند غذاي مضر براي دموي مزاج ها: پر خوري - بادنجان - غذاي نشاسته اي - آب يخ -شيريني - غذاي ممنوعه درمان: ناشتا (خاك شير - بالهنگ - تخم ريحان - تخم مل - قدومه شيرازي - بالنگو - اسفرزه) يكي از اينها را در آب بريزيد حجمش زياد مي شود و بخوريد حركات دودي روده را زياد كرده و روده براحتي كار مي كند - استفاده از ترشي طبيعي فصل (شاتوت - زرشك - ليمو ترش - آب نارنج - مركبات) - سوپ جو - نان جو - سالاد با روغن زيتون و آب ليمو قبل از غذا - جوانه ها - سبزي - ميوه
5غلبه چند خلط با هم
مثلا دفع بلغم و سودا ۱۰ گرم بنفشه ۵ گرم تربد سفید ۲ گرم ریشه شیرین بیان ۲ گرم پوست هلیله زرد و یک گرم انیسون را کوبیده و میل نمایید نشانه اصلیش زبان سفید میشه و خشک. این هم اگه جلوش نگیرین چاقی میاره بیماری روده میاد اما مثل سودا خطرناک نیست که فرد بعد افسردگی ممکنه دیوونه بشه.


ایا از روی علایم زبان می توان به ناخوشی پی برد؟ :)

1رنگ زرد متمایل به سیاه زبان نشانه چیست؟
اگر اولا زرد رنگ باشد و در مرحله دوم به سیاهی گراید دلیل وجود بیماری قرانیطس(سرسام دموی)است.
2رنگ سفید زبان نشانه چیست؟
زبان علاوه بر نشان دادن اختلالات داخلی اعضای بدن اطلاعاتی از دیگر ارگانهای بدن نیز به ما میدهد.از نظر حکما با معاینه زبان میتوان بر حالات مغز آگاهی یافت. چنانچه رنگ زبان سفید باشد علامت بیماری لیثرغس(سرسام بلغمی،نسیان و فراموشی) است. سپیدی زبان شاید نشانی از سردی دهانه معده، کبد،خلط بلغمی درسر و گاهی دلیل یرقان است.حتی اگر رنگ بدن تغییر نیافته باشد.
3رنگ سرخ زبان نشانه چیست؟
مثلا سرخی و به خصوص و زبری زبان دلیل ورم های خونی در اطراف سر و معده و کبد میباشد. مزه دهان خلط غالب بر همه بدن یا بر معده و سر را نشان میدهد.و از رطوبت و خشکی ان میتوان پی به بیماری برد.
4سبز شدن رگ های زیر زبان نشانه چیست؟
اگر زردی بر زبان غالب باشد و رگ های زیر زبان به رنگ سبزدرآیند نشان بیماری صرع است.
5ارتباط قسمت های مختلف زبان با اعضای داخلی بدن چیست؟
البته رنگ زبان ممکن است در نواحی مختلف آن بسته به اندام های مختلف بدن تیره تر به نظر برسد. مثلا ریشه زبان نمایانگر حرارت اضافی در روده هاست که اگر گرما وحرارت کاذب نباشد با دادن خنکی ها میتوانید حرارت اضافی را به اعتدال برسانید. اگر نوک زبان قرمز و زخمی باشد نشان دهنده حرارت و گرمای قلب میباشد . اگر کناره های جانبی زبان قرمز باشد نشان دهنده گرمای شدید کبد میباشد.